EHF atzīmē 30 gadu jubileju

24.11.2021 10:58

Aizvadītajā sestdienā Eiropas Handbola federācija Vīnē atzīmēja savu 30 gadu jubileju, kurai par godu tika rīkots kongress, kurā tika atzīmēta ne tikai nozīmīgā gadadiena, bet arī runāts par handbola nākotni un attīstību. Maikls Vīderers (Michael Wiederer), kurš ir viena no nozīmīgākajām personām EHF izveides vēsturē, no 1992.–2016. gadam viņš pildīja EHF ģenerālsekretāra amata pienākumus, bet 2016. gadā tika ievēlēts EHF prezidenta amatā, intervijā atzina, ka šobrīd svarīgi atgriezties normalitātē un investēt Eiropas handbola nākotnē:
“Es vēlos aktivizēt mūsu ģenerālplānu un piepildīt to ar dzīvību. Mēs visi vēlamies atgriezties pie normālas uzņēmējdarbības, pandēmija mūsu rīcību nosaka jau gandrīz divus gadus un šobrīd joprojām strādājam krīzes režīmā. Pirmais uzdevums ir atgriezties normālā biznesā. Mūsu kopējais mērķis līdz 2025.gadam ir palielināt handbola kā sporta veida vērtību, ar to es domāju ne tikai finansiālo, bet arī Eiropas handbola nemateriālo vērtību. 

Latvijas Handbola federāciju šajā kongresā pārstāvēja LHF prezidente Ivita Asare un ģenerālsekretāre Līga Bīrīņa, kuras atzina, ka šī bija lieliska pieredze un iespēja komunikācijai ar citu valstu handbola federāciju pārstāvjiem, kontaktu iegūšanas un jaunu ideju aizgūšanas platforma. 

Izmantotie resursi:https://www.eurohandball.com/