Uščins neturpinās vadīt Latvijas handbola izlasi

13.02.2020 10:49

Latvijas Handbola federācija (LHF) pēc līguma termiņa beigām nolēmusi neturpināt sadarbību ar Latvijas nacionālas izlases galveno treneri Armandu Uščinu. 

"Gribam pateikt lielu paldies Armandam Uščinam par padarīto darbu šo vairāk nekā divu ar pusi gadu laikā. Skaidrs, ka īpaši gan LHF, gan visa handbola sabiedrība novērtē to, ka Uščina vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. 

Šobrīd gribam spert nākamo soli izlases attīstībā, un esam uzsākuši jauna galvenā trenera meklējumus. Mūsu prioritāte ir ārzemju speciālista atrašana, kurš varētu sniegt pievienoto vērtību visa Latvijas handbola attīstībai. Savukārt Armandam vēlam veiksmi un panākumus turpmākajā trenera karjerā. Ceram, ka Armands arī turpmāk būs uzticīgs Latvijas handbolam," situāciju komentē Latvijas nacionālas izlases direktors Renārs Līcis. 

Armands Uščins pie Latvijas nacionālas izlases stūres stājās 2017. gada maijā. Tieši Armanda vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā, kvalifikācijas sacensībās pārspējot arī vienu no vadošajām Eiropas handbola izlasēm Slovēniju, gūstot lielāko uzvaru Latvijas handbola vēsturē. Eiropas čempionātā Latvija grupā piekāpās topošajai čempionei Spānijai (22:33), Nīderlandei (24:32) un Vācijai (27:28).

Spēlētāja karjeras laikā Uščins spēlējis Latvijā un Vācijā, daudzus gadus pārstāvējis arī nacionālo izlasi. Uščins ir viens no trim handbolistiem (vēl arī Margots Valkovskis un Dmitrijs Bražņikovs), kas valstsvienībā aizvadījis vairāk par simts spēlēm – 128. Pēdējo spēli Latvijas izlasē Uščins aizvadīja 2013.gada 15.jūnijā pret Horvātiju.