Jēkabpils izcīna uzvaru un nonāk soli līdz virslīgas sievietēm zeltam

27/04/2019

Šodien Jēkabpils sporta namā aizvadīta pirmā spēlē Latvijas handbola Virslīgas sievietēm finālsērijā. Mājinieces "Jēkabpils SS" handbolistes aizvadīja pārliecinošu spēli un ar rezultātu 34:22 pieveica "Salaspils SS". Otrā spēle paredzēta 7. maijā Salaspils mājvietā.

"Jēkabpils SS" bija spēcīgākā komanda regulārās sezonas turnīrā, kad 16 spēlēs komanda izcīnīja 14 uzvaras un piedzīvoja tikai tdivus zaudējumus. Tieši "Salaspils SS" ieņēma otro vietu, taču punktu izteiksmē atpalika diezgan daudz (28 pret 18). Salaspils komanda izcīnīja deviņus panākumus un septiņas reizes atzina pretinieču pārākumu.

Līdz šodienai komandai savā starpā bija aizvadījušas četras spēles. 16. oktobrī Salaspils savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 31:30, bet nākamajās trīs spēlēs uzvaras izcīnīja Jēkabpils vienība (8. decembrī 38:23, 9. februārī 35:27 un 12. februārī 32:29).

Pirmajā finālspēlē Jēkabpils komanda pretinieču galveno treneri Jūliju Šamricku piespieda ņemt pārtraukumu jau spēles devītajā minūtē, kad mājinieču pārsvars bija četru vārtu izteiksmē (6:2). Arī puslaika turpinājumā nedaudz labāku sniegumu demonstrēja Jēkabpils vienība, kuras sastāvā 30 minūtēs ar sešiem vārtiem izcēlās Simona Ārmane, un jēkabpilietes bija vadībā ar 16:11.

Otro puslaiku "Jēkabpils SS" sāka ar 3:1 nogriezni, vēl vairāk pietuvojoties uzvarai arī visā spēlē (19:12). Pēc šāda pavērsiena "Salaspils SS" vairs atgūties nespēja, mājinieču pārsvars pārsniedza pat desmit vārtus, bet galarezultātā "Jēkabpils SS" svinēja panākumu ar 34:22. Simona Ārmane uzvarētāju sastāvā bija rezultatīvākā ar septiņiem vārtiem, bet pa pieciem vārtiem guva Madara Jugāne, Gita Kaulakane un Dinija Purviņa. Salaspils rindās Lindai Borisanovai pieci vārti, savukārt pa četriem vārtiem Renātei Salmanei un Dacei Potapovai.

7. maijā abas komandas Salaspils sporta namā aizvadīs otro spēli. Šī spēle sāksies pulksten 19:00. Zelta medaļas iegūs komanda, kas izcīnīs uzvaras divās spēlēs.