“Latgols” izcīna uzvaru Ogrē un turpina cīņu par otro vietu

07.03.2020 18:20

SynotTip handbola Virslīgas turnīrā šovakar trešo uzvaru otrajā posmā izcīnīja Ludzas "Latgols", kas viesos ar 32:28 pieveica "Ogri", tādā veidā nodrošinot vismaz trešo vietu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. 

"Latgols" un "Ogre" šosezon savā starpā bija tikušās trīs reizes. Pirmajā tikšanās reizē sezonas ievadā ogrēnieši uzvarēja ar 26:23, taču nākamajās divās spēlē uzvaras guva "Latgols" komanda – 29:26, 35:32. 

Sestdien spēles ievadā labāk darbojās ogrēnieši, kuru sastāvā rezultatīvi spēlēja Rolands Ivanovs un Andris Pozņaks, mājiniekiem izvirzoties vadībā ar 5:2. Ogrēniešiem sākumā izdevās ierobežot Endiju Kušneru, bet šo situāciju lieliski izmantoja Roberts Rancāns, kurš 17 minūšu laikā jau bija guvis četrus vārtus (10:10).

Skaidrs, ka visas spēles garumā noturēt tādu spēlētāju kā Endijs ir ļoti sarežģīti, un pakāpeniski aizvien spilgtāk sāka spēlēt arī ludzāniešu līderis, un "Latgols" pirmo puslaiku noslēdza ar divu vārtu handikapu – 16:14. 

Pēc pārtraukuma otrā spēles daļa aizritēja bez nopietniem izrāvieniem no kādas komandas puses. "Latgols" ļoti stabili turēja savu trīs četru vārtu pārsvaru un galarezultātā arī svinēja uzvaru ar plus četri – 32:28. Šobrīd "Latgolam" tāpat kā "Celtniekam" ir pa septiņiem punktiem, bet rīdziniekiem atlikušas vēl divas spēles, kamēr ludzāniešiem – viena.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar desmit vārtiem bija Endijs Kušners, kamēr Raivis Gorbunovs šo maču noslēdza ar septiņiem vārtu guvumiem. "Ogres" sastāvā astoņi vārti Andrim Pozņakam.

SynotTip Virslīga, 7. marts
HK Ogre – SK Latgols 28:32 (14:16)
HK Ogre: Pozņaks 8, Mancurovs 6, Ivanovs 4, Bauze 3, Sļusarevs 3, Dāvidnieks 2, Noviks 1, Molotanovs 1, Ģērmanis 1, Arvis Laganovskis, Artis Laganovskis, Tereškovs
SK Latgols: Endijs Kušners 10, Gorbunovs 7, Strazds 5, Roberts Rancāns 4, Borodkins 3, Edijs Kušners 3, Matvejenko 2, Dobriņins, Malahovs, Matisāns, Edgars Rancāns, Grebeņņikovs, Borisenko, Elvijs Kušners