“Tenax Dobele” vairāk nekā 80 vārtu mačā pieveic “Celtnieku”

05.11.2019 22:00

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas turnīrā notika divas spēles. Latvijas handbola klasikā “Tenax Dobele” savā laukumā superrezultatīvā spēlē ar 43:38 pieveica “Celtnieks Rīga” komandu, savukārt “Ogre” viesos ar 29:23 pieveica “Jūrmalas Sports” komandu. 

“Celtnieks Rīga” šajā sezonā bija uzvarējusi vienīgājā komandu tikšanās reizē, kad Rīgas čempionāta finālā izcīnīja panākumu ar rezultātu 38:35. Aizraujošu handbolu varēja gaidīt arī šovakar Dobelē, un vienības līdzjutējus nepievīla. 

“Tenax Dobele” veiksmīgāk spēlēja spēles sākumā, kad izmantoja praktiski visas iespējas uzbrukumā, kā arī pretinieku kļūdas, kuras sākumdaļā arī bija daudz. Spēles desmitajā minūtē “Tenax Dobele” bija piecu vārtu handikaps – 10:5. Pakāpeniski ieskrējās rīdzinieku līderis Aleksejs Haisa, kurš bija gan rezultatīvs, gan ar savām emocijām centās uzvilkt arī komandas biedrus. 

“Celtnieks Rīga” pietuvojās līdz 14:16, un īpaša cīņā izvērtās starp Haisu un Egilu Politeru, kuri apmainījās ar vairākiem vārtu guvumiem. Izlīdzināt rezultātu “Tenax Dobele” komanda mača pirmajā puslaikā tā arī nespēja. Beigu daļu labāk nospēlēja mājinieki, kuri pirmo puslaiku attiecīgi noslēdza ar piecu vārtu handikapu (25:20). 

Mačā otrā puslaika sākumdaļā “Tenax” diezgan strauji palielināja savu pārsvaru līdz astoņiem vārtiem (31:23). Pozitīvi uzplaiksnījumi turpinājumā bija arī rīdzinieku spēlē, taču nevienā brīdī tuvāk par četriem vārtiem viesi netika. Intrigas galotnē nebija, un “Tenax” uzvarēja ar 43:38. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar astoņiem vārtiem bija Māris Veršakovs, pa septiņiem guva Nils Miķelsons un Egils Politers. “Celtnieks Rīga” rindās 13 vārtus guva Aleksejs Haisa, bet ar septiņiem izcēlās Artūrs Kļaviņš. 

Vakara otrajā spēlē čempionāta līdervienība “Ogre” viesojās pie “Jūrmalas Sports” handbolistiem. Mača sākums pat labāks izdevās jūrmalniekiem, kuri izvirzījās vadībā ar 3:1 un 5:2. Pēc tam mājinieku uzbrukums iesprūda uz desmit minūtēm, un “Ogre” pārņēma vadību (7:5). Puslaika otrajā daļā jūrmalnieki ļoti vāji spēlēja uzbrukumā, kā rezultātā ogrēnieši pakāpeniski palielināja rezultāta starpību un jau pirmajā puslaikā spēra platu soli pretim uzvarai – 19:11.

Otrajā puslaikā mājinieki nevienā brīdī netika tuvāk par sešiem vārtiem, ogrēnieši pilnībā kontrolēja notikumus laukumā un galarezultātā uzvarēja ļoti pārliecinoši ar rezultātu 29:23. Brāļi Laganovski bija rezultatīvākie spēlētāji uzvarētāju sastāvā – Arvis izcēlās ar astoņiem, bet Artis pievienoja sešus. Pa pieciem vārtiem guva Rolands Ivanovs un Jānis Bauze. “Jūrmalas Sports” sastāvā pa sešiem vārtiem guva Dairis Adamaitis un Edgars Grīnbergs. 

SynotTip Virslīga, 6. novembris
Tenax Dobele – Celtnieks Rīga 43:38 (25:20)
Tenax Dobele: Veršakovs 8, Politers 7, Miķelsons 7, Arājs 6, Ērmanis 6, Šuleiko 4, Jurdžs 4, Lazda 1, Jansons, Pavļenko, Ozoliņš, Tarasenko, Krivmanis, Lācis, Kurzemnieks
Celtnieks Rīga: Haisa 13, Kļaviņš 7, Pocikaiļiks 6, Petuhovs 4, Leja 3, Buračevskis, Eglītis, Ignatjevs, Lejnieks, Puriņš, Freibergs, Bergs, Černousovs, Balceris, Popens

Jūrmalas Sports – HK Ogre 23:29 (11:19)
Jūrmalas Sports: Adamaitis 6, Grīnbergs 6, Gulbis 3, Roberts Frīdenbergs 3, Jablonskis 3, Korzāns 2, Jaunzems, Turkupols, Ričards Frīdenbergs, Vilsons, Gramsts, Grenebergs-Grīnbergs, 
HK Ogre: Arvis Laganovskis 8, Artis Laganovskis 6, Ivanovs 5, Bauze 5, Sļusarevs 2, Strēlis 2, Tereškovs 1, Ratnieks, Ģērmanis, Ļebedevs