“Tenax Dobele” SynotTip Virslīgā turpina bez zaudējumiem

11.03.2020 21:50

18. uzvaru 18 aizvadītajās spēlēs SynotTip handbola Virslīgā šovakar izcīnīja "Tenax Dobele", kas otrā posma pirmā četrinieka spēlē ar 25:20 pieveica "Ogres" komandu. 

"Tenax Dobele" līdz šim pirmajā posmā bija izcīnījusi 14 uzvaras tikpat spēlēs, savukārt otrajā posmā bija gūti trīs panākumi, kas komandai deva pārliecinošu pirmo vietu turnīra tabulā. Ogrēnieši tikmēr pirms šī mača ierindojās ceturtajā vietā ar vēl teorētiskām iespējām apsteigt Ludzas "Latgolu" otrā posma noslēgumā. 

Mača ievadā labi strādāja Dobeles komandas aizsardzība, kas mājiniekiem ļāva izvirzīties vadībā ar 4:1. Šī bija viena no tām spēlēm sezonā, kurā "Tenax Dobele" savu pārsvaru ieguva ar labu darbu savā laukuma pusē. Pirmajās 30 minūtēs "Ogre" guva tikai deviņus vārtus, un "Tenax" pirmo nogriezni noslēdza ar 14:9 pārsvaru. 

Lai arī otro puslaiku ar diviem vārtiem pēc kārtas sāka ogrēnieši, uzreiz pēc tam sekoja "Tenax Dobele" četru vārtu izrāviens, kas principā izšķīra šīs spēles likteni – 18:11. Puslaika vidusdaļā "Ogrei" izdevās 5:0 nogrieznis (21:19), tomēr "Tenax" uz šo situāciju reaģēja meistarīgi, ātri atguva nedaudz drošāku pārsvaru, pēdejās 11 minūtēs ļāva pretiniekiem gūt tikai divus vārtus un guva panākumu ar 25:20. 

"Tenax Dobele" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākie bija Antons Šuleiko un Emīls Kurzemnieks, kuri abi guva pa pieciem vārtiem. "Ogres" sastāvā pa piecām reizēm pretinieku vārtsargu pārspēja Andris Pozņaks un Mārtiņš Dāvidnieks. 

SynotTip Virslīga, 11. marts
Tenax Dobele – HK Ogre 25:20 (14:9)
Tenax Dobele: Šuleiko 5, Kurzemnieks 5, Lazda 3, Ērmanis 3, Veršakovs 2, Miķelsons 2, Tarasenko 2, Pančenko 1, Krivmanis 1, Arājs 1, Jansons, Pavļenko, Politers
HK Ogre: Pozņaks 5, Dāvidnieks 5, Arvis Laganovskis 4, Artis Laganovskis 2, Bauze 2, Mancurovs 1, Zvaigznītis 1, Molotanovs, Ratnieks, Sļusarevs, Tereškovs