Dude Francijas augstākajā līgā atgriežas ar zaudējumu

25.09.2020 23:47

Pirmo spēli kluba vēsturē Francijas handbola augstākajā līgā aizvadījis "Limoges Handball", kas izbraukumā ar 23:31 atzina "Nimes" pārākumu. Jau kopš 2016. gada Limožas klubā spēlē Latvijas izlases kapteinis Ingars Dude. Izmantota Sportacentrs.com informācija

"Limoges Handball" tā arī ne reizi nebija vadībā, un "Nimes" agri ieguva iniciatīvu, spēles sākumā izraujoties priekšā ar 10:2 un 12:4. Pirmais puslaiks beidzās ar 18:11 mājinieku labā, otrajā puslaikā Limožas komanda vairākkārt pietuvojās četru metienu attālumā, tomēr vēl vairāk sadeldēt deficītu nespēja – 23:31. Iepriekšējā sezonā "Nimes" līdz pandēmijai bija trešajā vietā, kamēr "Limoges" otrajā līgā bija otrajā pozīcijā un nopelnīja pirmo ceļazīmi uz augstāko līgu kluba vēsturē.

Latvijas valstsvienības līnijas spēlētājs Dude spēles statistikā atzīmējās ar vienu mazo noraidījumu. 33 gadus vecais Dude ilgus gadus pavadīja Francijas otrajā līgā, taču, atšķirībā no kluba, viņam šī nebija debija augstākajā līgā. Tajā viņš spēlēja arī 2014./15. g. sezonā – viņa pārstāvētā "Istres" toreiz palika pēdējā vietā, bet Dude 26 mačos atzīmējās ar 16 vārtiem.

Francijas handbola čempionāta sezona sākās vakar, bet Daiņa Krištopāna jaunais klubs PSG, kas jau aizvadīja pirmo spēli Čempionu līgas sezonā, svētdien uzņems "Aix".