EHF pludmales handbola delegātu pulkam pievienojas Diāna Stajevska

20.06.2024 18:06

Latvijas handbolā tagad par vienu Eiropas pludmales handbola delegātu vairāk, Eiropas Handbola federācijas (EHF) sertifikātu saņemot Diānai Stajevskai, kura no 9. līdz 17. jūnijam izgājusi Eiropas pludmales handbola delegātu kursu Francijā.

“EHF nodrošināja apmācību procesu visaugstākajā kvalitātē. Apmācības bija ļoti intensīvas ar padziļinātu saturu par pludmales handbola delegātu pienākumiem. Ļoti kompetenti lektori ar ilggadēju pieredzi, Marko Trespidi un Džeroms Rollands, ļāva saprast, cik būtiska ir delegāta loma katrā spēlē, cik svarīgs ir komandas darbs un tiesnešu atbalsts,” par gūto pieredzi stāsta Diāna.

Apmācību procesa noslēgumā Diānai bija iespēja iegūtās teorētiskās prasmes pārbaudīt praktiski: “Kursa beigās notika Eiropas pludmales handbola turnīra fināls, kurā delegāta pienākumus pildīju arī es. Visa EHF komanda strādāja kā pulkstenis, neskatoties uz izaicinājumiem, kurus sagādāja daba. Ik pa laikam pazuda elektrība, sliktu laikapstākļu dēļ sacensības arī tika pārtrauktas un turpinātas nākamajā dienā. Katrs no EHF komandas dalībniekiem perfekti pildīja savus uzdevumus un nodrošināja veiksmīgu sacensību norisi. Man, kā otrajam delegātam, tika uzticēta vīriešu finālspēle, es ļoti centos parādīt vislabāko sniegumu.”

“Esmu priecīga, ka tagad esmu EHF pludmales handbola “ģimenē”. Katrā spēlē mēģināšu savus pienākumus pildīt maksimāli augstākajā kvalitātē. Atmosfēra apmācību un sacensību laikā bija ļoti pozitīva, atbalsts, kas nāk no EHF pāstāvjiem, lektoriem, administratīvā korpusa dalībniekiem, tehniskajiem darbiniekiem, delegātiem, tiesnešiem ir milzīgs, viņi visi veido sajūtu, ka nekad nepaliksi viens pats ar jebkādām ķibelēm,” papildina Diāna.

Pērnā gada vasarā šādu sertifikāciju, kļūstot par Eiropas pludmales handbola delegātu, saņēma arī Latvijas tiesnešu un delegātu korpusa pārstāvis Zigmārs Sondors.

Foto: no Diānas Stajevskas personīgajiem arhīviem