Gorbunovam jauns līgums ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubu “HSG Konstanz”

15.07.2024 14:29

Latvijas nacionālās izlases spēlētājs Raivis Gorbunovs pēc trīs Norvēģijā aizvadītām sezonām ar augstiem personīgajiem sasniegumiem, tagad pārcelsies uz Vāciju, kur līdz 2026. gada 30. jūnijam parakstījis līgumu ar 2. Bundeslīgā iekļuvušo komandu “HSG Konstanz”.

“Esmu tiešām priecīgs par iespēju spēlēt vienā no handbola lielvalstīm. Man jau kādu laiku bija sajūta, ka varu mērķēt kaut kur augstāk. Darīšu visu iespējamo, lai jau pašā sākumā sevi labi pierādītu. Vienmēr esmu centies to darīt. Vācija ir lieliska vieta, kur sevi parādīt, lai nākotnē saņemtu vēl labākus piedāvājumus,” par parakstīto līgumu sacīja Gorbunovs.

25 gadu vecumā Raivis sevi paspējis pierādīt jau četrās valstīs. Pirmā pieredze gūta Slovākijas augstākajā līgā, “HKM Šala” komandas rindās. Pēc tam nospēlētas nepilnas divas sezonas Horvātijas augstākajā līgā, “MRK Umag” vienībā, un sezona Islandes 1. līgā, “Hordur” komandā kopā ar vēl trīs citiem Latvijas izlases spēlētājiem, Endiju Kušneru, Gunti Piļpuku un vārtsargu Rolandu Ļebedevu.

Pēdējos trīs gadus Gorbunovs spēlējis Norvēģijas 1. līgā. “Bergsøy” komandā viņš 2023./24. gada sezonā guva 158 vārtus 29 spēlēs, kā arī atdeva 133 rezultatīvas piespēles, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju un piekto labāko visā līgā.

Norvēģijā Raivis sevi izmēģinājis arī trenera lomā. Trīs gadus vadījis 2011. gadā dzimušo zēnu un 2008. gadā dzimušo meiteņu komandas.

185 cm garajam handbolistam ierastā pozīcija laukumā ir saspēles vadītājs, taču viņš nereti spēlē arī kreisā vai labā insaida pozīcijā.

Šī “HSG Konstanz” klubam būs jau devītā sezona 2. Bundeslīgā. Aizvadītajā sezonā komanda vien par mata tiesu izcīnīja tiesības uz paaugstinājumu līgā. Pirmajā finālsērijas spēlē “HSG Konstanz” izbraukumā ar 35:38 piekāpās “HC Eintracht Hildesheim” vienībai, bet savā laukumā apspēlēja pretinieku ar 34:30, tādējādi divu spēļu summā uzvarot ar +1.

Gorbunova jaunā komanda jau vairākkārt Vācijas 3. līgā izcīnījusi čempionu titulu un tiesības uz paaugstinājumu līgā, tomēr 2. Bundeslīgā līdz šim klubam vēl nav izdevies sevi tik labi pierādīt, visbiežāk ieņemot vietu līgas pazemināšanas zonā.

“Sastāvā ir daudz jaunu, ambiciozu puišu, kuri nākuši no Vācijā labi pazīstamu klubu jaunatnes komandām. Daži pat spēlējuši 1. Bundeslīgā. Treniņus vēl neesam kopā aizvadījuši, tikai iepazinušies, bet komanda, manuprāt, izskatās mērķtiecīga. Noteikti, galvenais mērķis šosezon ir spēlēt ar raksturu, cīņassparu un finišēt labāko sešpadsmitniekā, lai saglabātu vietu 2. Bundeslīgā,” sacīja Gorbunovs.

“HSZ Konstanz” komandas vidējais vecums ir 23 gadi, Raivim esot trešajam vecākajam starp saviem komandas biedriem. Ar jauniem papildinājumiem sastāvā, komanda cerīgi raugās nākotnē sasniegt līdz šim vēl nebijušas virsotnes.

Vācijas 2. Bundeslīgā spēlē arī Latvijas nacionālās un jaunatnes izlašu spēlētāji Jānis Pāvels un Leonards Valkovski, “HSC 2000 Coburg” komandas sastāvā.

Foto: Dace Eihvalde / Latvijas Handbola federācija
Informācijas avoti: www.handball.no, www.hsgkonstanz.de, www.hsgkonstanz.de/transfers/raivis-gorbunovs