Latvija pārstāvēta starptautiskajā pludmales handbola turnīrā “Calise Cup 2024” Itālijā

21.06.2024 11:35

Pirmo reizi Eiropas pludmales handbolā Latviju ārpus tās robežām dosies pārstāvēt komanda ar nosaukumu “C4H10 Melluzhi”, no 21. līdz 23. jūnijam Gaetas kūrorta Serapo pludmalē, Itālijā, piedaloties vienā no Eiropas pludmales handbola posmiem, starptautiskajā pludmales handbola turnīrā “Calise Cup 2024”.

“Calise Cup 2024” turnīram kopumā pieteiktas 16 vīriešu un 6 sieviešu komandas no Itālijas, Latvijas, Polijas, Nīderlandes, Portugāles, Īrijas, Kipras, Grieķijas, Francijas un Ungārijas.

“C4H10 Melluzhi” komandas sastāvu veido gan pieredzējušāki handbolisti, gan arī jaunie spēlētāji – “ASK Zemessardze/LSPA” komandas treneris Arnis Butans, “HK Vaiņode” komandas pārstāvis Matīss Mickus, “ASK Zemessardze/LSPA” komandas spēlētāji Arza Brunis un Haiko Gača Butani, Roberts Rozenbergs, Kristers Rihards Ozols un Renārs Grebeņņikovs, “SK Latgols” kluba pārstāvis Lauris Matisāns un Salaspils sporta skolas audzēknis Kristaps Štālmanis.

“Braucam noskaidrot pludmales handbola līmeni Eiropā, samērīt spēkus klātienes cīņā, jo televīzijas ekrānā tas liekas diezgan augsts, salīdzinājumā ar Latvijā redzēto pēdējos gados,” par dalību gaidāmajā turnīrā sacīja Arnis Butans.

Vīriešu izspēle norisināsies četrās grupās, Latvijas “C4H10 Melluzhi” komandai vienā grupā spēkojoties ar divām komandām no Itālijas, “Grosseto A” un “Pol. Gaeta 1931”, un “Niteroi” komandu no Īrijas.

Plašāk par Eiropas pludmales handbola turnīru aktualitātēm uzzini www.beach.eurohandball.com.