Latvijas tiesnešiem un delegātiem nozīmējumi Eiropā

03.10.2024 21:04

Jaunā sezona mūsu pieredzējušākajiem, talantīgākajiem tiesnešiem un delegātiem iesākusies ar vairākiem nozīmējumiem uz Eiropas Handbola federācijas rīkotajām sacensībām. Tuvākās no tām ir Eiropas kausa 2. kārta un Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārta sieviešu klubiem.

Sestdien, 5. oktobrī, tiesnešu pāris Ralfs Pērsis un Aleksandrs Randčenko Šveicē tiesās Eiropas kausa izcīņas 2. kārtas spēli starp vietējo sieviešu klubu “HSC Kreuzlingen” un Slovākijas klubu “MSK IUVENTA Michalovce”.

Savukārt 11. un 13. oktobrī Eiropas kausa 2. kārtas cīņās starp Polijas sieviešu klubu “MKS Urbis Gniezno” un Grieķijas klubu “AEP Panorama” delegāta pienākumus pildīs Ilmārs Kazinieks.

5. un 6. oktobrī Norvēģijā pienākumos dosies arī delegāte Viktorija Alpaidze, kura uzraudzīs sieviešu Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas spēles starp Norvēģijas klubu “Fredrikstad Ballklubb” un Turcijas klubu “GC Amicitia Zürich”.

Plašāka informācijas par Eiropas Handbola federācijas sacensībām pieejama vietnē eurohandball.com.

Eiropas Handbola federācijas jaunā iniciatīva: tiesnešu formu personalizācija

Iepriekšējā nedēļā Vīnē, Austrijā notika Eiropas Handbola federācija (EHF) rīkotais sagatavošanās seminārs tiesnešiem un delegātiem, kuri piedalīsies 2024. gada sieviešu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

EHF nāca klajā ar paziņojumu, ka pirmo reizi handbolā, šajā finālturnīrā tiks personalizētas tiesnešu formas ar viņu vārdiem un uzvārdiem.

Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt tiesnešiem lielāku redzamību un atzinību par viņu izšķirošo lomu spēlē. Šīs izmaiņas iezīmē soli ceļā uz tiesnešu individualitātes un profesionalitātes izcelšanu, līdzīgi kā spēlētāji tiek identificēti pēc vārdiem un numuriem uz viņu formām.