Pasaules čempionu titulu nosargā Dānija, pārspējot Zviedriju; bronzas medaļas iegūst Spānija

31.01.2021 20:48

Otro reizi pēc kārtas, kā arī visā Pasaules čempionāta handbolā vēsturē tikai otro reizi Dānijas handbola izlase izcīnījusi Pasaules čempionu titulu, finālā pārspējot Zviedrijas handbolistus ar rezultātu 26:24.

Lai gan šis dāņiem ir otrais čempionu tituls pēc kārtas, jau no spēles sākuma bija redzams, ka cīņa par zelta medaļām būs smaga. To arī parādīja pirmā puslaika rezultāts, noslēdzoties ar neizšķirtu – 13:13. Dāņiem vien pašā puslaika izskaņā izdevās atgūt zaudēto divu vārtu starpību un doties puslaika pārtraukumā ar neizšķirtu rezultātu.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgā cīņā, un spēles 42. minūtē rezultāts vēl aizvien bija neizšķirts – 19:19. Tomēr puslaika turpinājumā Zviedrijas handbola izlase vairākās epizodēs nospēlēja neveiksmīgi. Tas ļāva dāņiem veikt pavisam nelielu izrāvienu un nosargāt šo vārtu pārsvaru pat līdz puslaika beigām. Tādējādi Dānijas handbola izlase varēja otro reizi pēc kārtas svinēt uzvaru Pasaules čempionāta handbolā finālā un iegūt zelta medaļas.

Jāatzīmē, ka Dānija ir vienīgā komanda, kas šajā Pasaules čempionātā nezaudēja nevienu spēli.

Spānijas izlase “mazajā” finālā izcīna bronzas medaļas

Pirms cīņas par zelta medaļām šodien norisinājās spēle par 3. vietu Pasaules čempionātā handbolā, kurā tikās Spānijas un Francijas valstsvienības. Ar visai pārliecinošu rezultātu – 35:29 – spēlē triumfēja Spānijas izlase, iegūstot bronzas medaļas.

Pēdējo reizi Spānijas izlase Pasaules čempionātā handbolā medaļas izcīnīja 2011. gadā, kad, tiekoties ar Zviedriju, pārspēja to ar minimālu rezultātu un ieguva bronzas medaļas.